Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GUF-spelning i Istanbul

l Lördag 5 december överraskades Istanbuls gatuflanörer av musik från Gävleborgs län. Det var GUF, Gävleborgs Ungdoms Folkband, som spelade.

Annons

Elva unga musikanter från länet och två danspar bjöd på, för Turkiet, ovanliga tongångar med bas, bosoki, cello, flöjt, dragspel och fioler mitt i vimlet. Gatumusik är ännu ganska sällsynt i Istanbul och många åhörares förvåning och nyfikenhet övergick till breda leenden. Dagen före gjorde man två skolföreställningar som mottogs med stort jubel. Efter tre års förkovran höll GUF mycket hög klass och lät samspelta och energiska.

Under sitt tvådagarsbesök i Turkiet besökte ungdomarna också basarerna och gatan med alla musikaffärer där instrumenten hänger uppradade i taken. En föreställning på Hodjapasha kulturcenter med dansande dervisher hanns också med.

Med denna resa avslutades den andra upplagan av GUF. Till våren har Musik Gävleborg ett nytt 18-manna-GUF på gång som kommer att börja spela tillsammans, var i världen de kommer att spela återstår att se, berättar Michael Müller, producent på Musik Gävleborg.

.

Mer läsning

Annons