Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gult och glatt (och galet)

/
  • Glada dagar i solen, färg och form skimrande effekter. Med livsglädje och lyxlust tolkar designern Jan Rundgren temat Glorious mix på årets Formexmässa.
  • Sextiotalsfiguren Hoptimisten är tillbaka och ligger med sin lekfullhet och starka kulörer helt rätt i tiden.
  • Lisa Bengtssons mönster Baronessa för Mairo går i vårens glada färger.
  • Inget undgår vårens smittande optimism - måla möblerna randiga. Den här skänken kommer från Ilva.
  • Färgerna i de olympiska ringarna återkommer i inredningen. Här bordslampa med skärm från Ikea.
  • Åttiotalet gör comeback. Designern Maxjenny Forslund i sin egen multifunktionella kappa av återvunna PET-flaskor.

Sol ute, sol inne - inredningstrenderna för våren 2011 är gula, glada och lite galna.

Annons

Form- och färgyran är total när åttiotalets hits rullar in på nytt som ett sista avstamp i retrofrossan innan vi tar sats mot en ljusare och nyare framtid. Vi har plockat några guldkorn ur vårens nya sortiment.

Vi vill och vi vågar! En av vårens stora inredningstrender är den optimistiska. Möbler, textilier och inredningsdetaljer är soliga och lättsamma och flörtar med formexperiment och lekfulla lösningar. Det syntes inte minst när vårens Formexmässa öppnade på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Trendanalytikerna ser tydligt hur framtidstron tar fart efter lågkonjunkturen och visar sig i modig och nyskapande design. Retroprylar är fortfarande hett, men kommer i ny förpackning. Plast, plexi och spegelglas fyller hemmen med ljus och transparenta och skimrande effekter.

Positivism
Dekorationsfigurer av alla de slag syns som mönster på porslin och textilier såväl som fristående små gubbar att samla på. Sällskapsspel med snygg kartong och en extra twist får också en framträdande plats - ofta i en läcker låda och lika roligt att använda som att bara låta ligga på ditt coffeetable.

Härligt positivt laddade ord som nytt, galet, glädje och mod genomsyrar formgivningen för våren. Det är bara att lyckönska den som anammar trenderna - det är en ljus och solig tid att gå till mötes.


Anna-Klara Fresk Aspegren/TT Spektra
anna-klara.aspegren@ttspektra.se

Mer läsning

Annons