Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla toppar gösklassen

/
  • LEDER JUST NU. Gunilla Lennholm, Storvik leder gösklassen med den här praktgösen på 7,46 kilo tagen i Ottnaren.

Sensommaren har bjudit på en hel del fina fångster. Eftersom listorna nu är fullbelagda är det lite svårare att komma med. En del av anmälningarna som kommit in till Arbetarbladets sportfisketävling A-fisket har inte platsat.

Vi kan i alla fall redovisa några toppresultat och i gösklassen har vi fått en ny ledare.

Annons

Gunilla Lennholm från Storvik har vid några tillfällen varit med i toppen av A-fisket med fina gösar från Ottnaren. För två år sedan, då hon satte sitt personliga rekord med en bit på 7,8 kilo, räckte det endast till en slutlig femte plats. Nu har hon slagit till med gös på 7,46 kilo alltså några hekto mindre än personliga rekordet men just nu räcker det till att ta ledningen i gösklassen.

Årets fiske i Älvkarleby har på grund av det myckna regnandet i Dalaområdet gjort att säsongen har varit lite besvärlig för sportfiskarna eftersom det har varit ett enormt flöde, under senare delen av juli låg vattenföringen periodvis kring 900 kubik. Även augusti och första delen av september har det gått mycket vatten. Det är få dagar som vattenföringen legat under 500 kubik.

Trots det har det fångats en del skapliga öringar och 3 september tog Mikael Malm årets näst största öring, en bit på 6,8 kilo som just nu ger en andra plats i A-fisket.

I dag, lördag, klockan 10–16 anordnas öringens dag vid Älvkarleby Fiskecamp med aktiviteter för hela familjen.

Mer läsning

Annons