Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Lisa Larsson, producent av filmen This Body

Lisa Larsson är en 22 årig student från Ockelbo som studerar på Kaggeholms Folkhögskola i Stockholm och är medarbetare på Arbetarbladet. Här berättar hon om sitt filmprojekt där två transexuella personer porträtteras i deras vardag.

Annons

Berätta om filmprojektet!

Det är ett examensarbete för oss som pluggar TV. Det kan handla om i princip vad som helst, så länge det är dokumentärt.

Hur kommer det sig att du valde detta ämne?

Jag var tidigt klar med att jag ville göra något som rör mänskliga rättigheter. Jag valde transexualitet eftersom det finns många som inte vet så mycket om det och jag upplever att många har frågor kring ämnet.

Varför valde du att skildra just dessa två personer?

Jag i kontakt med Elias, från Skutskär, som är öppet transsexuell via hans blogg och jag hittade Ann-Christine via en klasskamrat. Det intressanta med Elias och Ann-Christine är att de är i helt olika skeden av livet och har helt olika bakgrunder och förutsättningar, men går samtidigt igenom samma sak.

Vad hoppas du att denna film kommer bidra med?

Förhoppningsvis kan filmen hjälpa någon som går i dessa tankar med att bli tryggare i sig själv. Jag hoppas också att folk som ser filmen får en förståelse för transsexualism och får svar på frågor som de har.

Vad kommer du göra härnäst?

Jag åker till Portugal för att göra ett nytt filmprojekt som en del av min utbildning. Jag har inte bestämt vad den filmen ska handla om än, den är fortfarande under planering.

LÄS OCKSÅ:

Pojke i en flickas kropp - reportage med Elias från januari 2013

Mer läsning