Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Läget är skört"

/
  • Region Gävleborg har svårt att få sjuk- och undersköterskor att räcka till på sjukhusen.

Region Gävleborg har svårt att få sommarbemanningen att gå ihop. I år saknas även undersköterskevikarier, nära hälften så få har sökt som förra året. Samtidigt lämnar allt fler sjuksköterskor regionen.

Annons

Trots att regionen börjar annonsera tidigt om sommarvikarier och besöker utbildningar och mässor är det svårt att bemanna länets sjukhus i sommar. Nytt är också att det är svårt att få tag i undersköterskor.

– Personalläget är värre än tidigare år, men vi är inte riktigt säkra på vad det beror på, säger regionens personaldirektör Karin Rystedt.

Det saknas också sjuksköterskevikarier. Just nu är det brist på sjuksköterskor i hela landet. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har försökt kartlägga varför det saknas så många sköterskor, till och med storstadsregionerna har svårt med rekryteringen.

Det verkar som att det varken är de välbetalda tjänsterna i Norge eller arbeten inom andra branscher som skapar bristen. I stället pekar allt mer på att det är bemanningsföretagen som lägger beslag på dem. Även Region Gävleborg hade under förra året en kraftig ökning av kostnader för hyrsköterskor.

– Tidigare har det alltid varit låg personalomsättning när det gäller sjuksköterskor, men nu har de börjat röra på sig. Det har vi sett i grannlandstinget Dalarna, men nu sker det även här och vi har fler vakanser än förr. Det innebär att de rekryteringar vi gör fyller upp hålen i grundbemanningen och de sköterskorna ska sedan i sin tur har sommarsemester, säger Karin Rystedt.

Hon hävdar att sköterskebristen inte kommer att påverka patienternas säkerhet i sommar.

– Vi kommer att erbjuda en god vård även i sommar, det finns ingen anledning till oro patienterna. Läget är skört, det är svårare än tidigare år eftersom bemanningen inte är fullständig. Så ser det ut i hela Sverige, säger Karin Rystedt.

För att få sköterskorna att räcka försöker regionen fördela semestrarna jämnt över sommarperioden. Region Gävleborg erbjuder också i vissa fall sommarmoroten, en ersättning på 15 000 kronor till de sjuksköterskor som väljer att ta ut två semesterveckor under andra tider på året än sommaren. Ändå är det svårt att bemanna alla tjänster.

– En lösning som till och från finns på agendan är att rekrytera från andra länder, men det finns inga konkreta planer på det. Det bästa vi ändå kan göra är att försöka behålla de sköterskor vi redan har, säger Karin Rystedt.

Mer läsning

Annons