Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga vita viner till grillad fisk

/
  • Gott med vin till. Smaken på fisk och skaldjur accentueras ofta rejält vid grillning. Därför passar smakrika vita viner och rosé allra bäst.

Grillfest i antågande? Glöm inte havets läckerheter. Fisk och skaldjur gör sig nämligen förträffligt bra över glödande kol - i synnerhet tillsammans med ett glas fatlagrad Chardonnay.

Annons

Många kanske i första hand tänker på kött när det gäller grillning. Men fisk och skaldjur passar också ypperligt bra att lägga på grillen.
Vid dessa tillfällen passar smakrika, gärna fatlagrade, lite smöriga vita viner ofta utmärkt. Deras restsötma och rostade toner från faten skapar samklang med de brynta, i bland lite brända, tonerna från fisken.
Fatlagrade chardonnayer är säkra kort.



Om man har marinerat fisken med het kryddning så är viner med lite sötma bättre än snustorra. Viner på viognierdruvan är här en personlig favorit.
Till smakrik fet fisk som lax och tonfisk passar oftast även ett friskt rosévin med någon sötma bra.

Den som till varje pris vill dricka rött vin bör välja ett lättare på exempelvis pinot noir-druvan och kyla det något. Flera nya zeeländare är till exempel bra köp.
I tabellen nedan hittar ni ett antal fyndviner som passar bra att njuta till det grillade.

Mer läsning

Annons