Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp, det finns 18 000 tv-kanaler!

/

Vi tittar mycket på tv.
Söndagar är största tittardagen.

Annons

 

Då degar vi i genomsnitt cirka tre timmar (185 minuter) framför tjock-tv:n eller platt-tv:n. Vanliga dagar är det bara två och en halv timme ungefär.

De flesta kollar i tidningen för att se om det är nå’t.

Och det är där jag kommer in.

Om du njuter av att bli utskälld och hamna i skottgluggen för massivt raseri har jag ett förslag: Gör om radio- och tv-tablåerna i Arbetarbladet.

Jag vet för jag har gjort det.

Jag vet att det krävs mod och fingertoppskänsla för att välja vilka tv-kanaler som ska finns med i tidningen.

Jag vet också att det aldrig blir rätt för alla och de ilskna samtalen kommer.

Den stora frågan är hur många som kommer att höra av sig?

Vid en snabb koll på nätet verkar den allmänna uppfattningen vara att det finns ungefär 18 000 tv-kanaler som vi kan titta på i Sverige.

Vi sätter inte ihop tablåerna helt själva, däremot har vi vissa möjligheter att påverka TT Spektra som är vår tablåleverantör och som vet rätt väl hur tittarlandskapet ser ut.

Jag har försökt göra en egen koll genom att titta på antalet tittare som de olika kanalerna har innan jag bestämt mig för hur det ska se ut.

Jag fick ett brev från Inger i Sandviken som prenumererar på Arbetarbladet. Hon vill att Arbetarbladet har med TV 4 Guld i tablån för att kunna se vilka filmer som visas.

Enligt den tillgängliga statistiken är det 0,6 procent av tv-befolkningen som tittar minst fem minuter på den kanalen. SVT1 har 37,7 procent, SVT2 26,4, TV3 20,1 och TV4 36,4 procent. Med all respekt för Inger så är TV4 Guld en liten kanal.

Vår ledarskribent Kennet Lutti efterlyser BBC Entertainment, andra vill ha filmkanalen Hallmark eller någon annan kanal som de gillar.

Ja, så ser det ut. Mitt i alla dessa 18 000 kanaler ska vi välja ut några.

Ni förstår kanske att man kan få huvudvärk för mindre.

Självklart måste antalet tittare vara vägledande. Men tittarlandskapet ändrar sig snabbt och vi måste självklart vara beredda på att ändra i tv-tablåerna.

Hör gärna av dig till mig med dina synpunkter.

Mer läsning

Annons