Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibland får man trolla med knäna

/

I måndags var det nära att du fick en tidning utan nyheter. På grund av sjukdom hade helgplaneringen inte fungerat som den ska och när jag kom till jobbet i söndags fanns det helt enkelt inga nyheter att stoppa i tidningen.

Annons

Vi hade några artiklar sparade men alla var av feature-karaktär. Bra läsning och fina bilder, men inget vi normalt lägger på sidan fyra och toppar ettan med.

Det hade heller inte hänt något av vikt i helgen. Inga större olyckor, inga större inbrott, inga rån. Ingenting.

Eftersom det ligger på mig att få ihop en tidning fick jag lite panik, och började leta efter något att trolla med knäna med.

TT levererar varje helg några helgreportage. Denna helg hade de ett om polisen som gärna vill att fler dementa får sändare, eftersom polisen tvingas lägga stora resurser på att leta efter dementa som gått vilse. När kvällsreportern kom till jobbet fick han i uppdrag att göra en lokal vinkel på det reportaget. Ett uppdrag som en söndagseftermiddag kan vara hopplöst att genomföra.

Man ska få tag på en lokal polis som är lite insatt i ämnet och som är villig att uttala sig i frågan. Och det är inte alltid det lättaste kan jag lova.

Den här söndagen var dock turen/slumpen/gud på vår sida. Reportern ringde vakthavande befäl på Gävlepolisen som visade sig vara väldigt insatt och själv en av dem vid Gävleborgspolisen som har utbildning i polisens metod för att leta försvunna. Han var dessutom villig att både prata och ställa upp på bild i tidningen!

Tillsammans med TT:s material, en snygg grafik från Grafikbyrån och en bild från Scanpix på en polishund som söker efter en försvunnen person fick vi till ett både läsvärt, lokalt och snyggt nyhetsuppslag.

Tänk vad bra det kan gå att trolla med knäna ibland!

Mer läsning

Annons