Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gripen för attack på Hagamannen

Ingen har gripits för attacken på den man som uppges vara Hagamannen. Mannen är kvar på sjukhuset och polisen ska pröva om han nu ska få skydd.

Annons

Polisen har fortfarande inga spår efter de personer som på lördagseftermiddagen misshandlade en man svårt vid ett elevhem i Norrbotten. Enligt Aftonbladet är offret Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen.

– Mannen fick ett slag i huvudet med en golfklubba och fördes med ambulans till sjukhus för vård. Enligt de uppgifter jag har är han kvar där, säger Börje Öhman, polisens kommunikationschef för region nord.

Polisen vill inte bekräfta att offret är Hagamannen. I dag fortsätter utredningen.

– Vi har inte jobbat med det här under natten, för det har vi inte resurser till, men vi fortsätter i dag i konkurrens med annat som hänt. Vi ska höra vittnen och kommer prata med målsäganden igen. Sen får vi se var landet ligger, säger Börje Öhman.

Polisen ska även pröva om mannen på något sätt ska få skydd.

Larmet om den grova misshandeln kom in till polisen strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen. Flera personer ska ha deltagit i misshandeln, och en handfull vittnen fanns i eller i närheten av elevhemmet.

Hagamannen dömdes för flera våldtäkter och mordförsök i Umeå. Straffet blev 14 års fängelse och han frigavs i slutet av juli i år.

TT

Mer läsning

Annons