Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag älskar att träna hårt

/

Annons

börjar lida mot sitt slut.
Jag märker det på att jag har börjat träna igen. Efter en och en halv månader lång svullarperiod med skörlevnad och grillorgier är det nu keso, löpning, tonfisk, cykling, styrketräning och broccoli på menyn.
Jag har under de senaste två åren lärt mig att älska min träning. Det började med att jag skilde mig och fyllde 40, fick en personlig tränare och blev min egna piska. Vissa kallar det kris. Jag kallar det hälsa.

r att träna hårt. Att plåga mig till ren utmattning. Vad är det annars för vits med att träna om man inte tar ut sig när man väl har bytt om och ägnar tid åt att träna. Röra på sig, det är ju att promenera. Dessutom är det ju så skönt. Det är närmast beroendeframkallande när endorfinerna sprutar i kroppen och man inte kan sova för man tagit ut sig så, det känns som man hällt i sig en kvadruppel espresso och musklerna liksom hoppar som det gamla godiset poprocks i kroppen.

i livet har jag kommit till det där stadiet många pratar om när man blir som beroende av träning. För mig finns inga mellanting heller, antingen är det styv träning och broccoli som gäller eller så blir det pizza, BiB och chips. Får jag inte komma ut och genomsvettas, känna smärta i musklerna och det sköna porlande pirret när kroppen återhämtar sig mår jag inget bra. Då är det också alltid väldigt kort väg till att jag lägger mig i en chipspåse, vrider om BiB-kranen, gapar och sväljer. Stackars kropp som tvingas mellan detta himmel och helvete stup i kvarten.

av träning är cykling. Jag har inte cyklat på tio år eftersom jag bor väldigt backigt och har två mil till stan. Men nu har jag köpt en Lance Armstrong-cykel som jag jonnar med till jobbet, det blir närmare fem mil om dagen jag får i benen.
Det lustiga är att det tar lika lång tid för mig att åka bil i Stockholms morgonrusning som att cykla 2,3 mil.
Då kan Stockholmarna äta upp sitt eget skratt när dom hånar norrlänningar som åker tio mil till jobbet varje dag. Själva sitter många 1,5 timme i kö för att åka 1,5 mil till jobbet.
Nä, nu måste jag äta lite keso och broccoli. I morgon väntar gymet på SvT, har man tur kanske man får basta med Christer Ulfbåge eller någon kändis.
Träna hårt och lev väl!

Mer läsning

Annons