Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag känner mig utnyttjad och kränkt av kommunen

Annons

Jag känner mig kränkt av Tierps kommun. Jag har ett familjehem, blev kallad till möte i ett brev av ett par konsulter, där det står att vi gör en viktig samhällelig insats för barn i behov av stöd, samtidigt som man ska sänka arvode och omkostnad rejält.

På mötet informerades jag om att man kan inte ha ett arvode som är lika högt som en undersköterskas lön om man har två tonåringar boende i sitt hem.

Skulle vilja se den som vill ha två patienter med stort behov boende 24 timmar om dygnet 365 dagar om året utan ledighet, åka ut med bil om nätterna och leta eller ta emot dem mitt i natten när polisen har plockat upp dem, som många gånger har varit påfrestande med knivhot med mera.

Jag har ingen social trygghet när uppdraget upphör, man får inte stämpla eller ha möjlighet att få socialbidrag eftersom man inte är anställd, bara uppdragstagare åt kommunen.

I 28 år av mitt liv har jag tagit emot andras barn i mitt hem för att ge dem en trygg uppväxt som man i dag inte värdesätter ett dugg, helst vill de nog att vi ska göra ett ideellt arbete för att spara pengar till kommunen.

Jag fick ett bra förslag. Att jag skulle gå ut i arbetslivet, för man ska inte kunna vara hemma hos barnen och leva på ersättningen som man har kunnat gjort tidigare. Det är tur att man som 60+ är efterfrågad på arbetsmarknaden. Känner mig utnyttjad och kränkt av kommunen för alla år man lagt ned på andras barn. Det som gör att jag ändå vill fortsätta är den glädje barnen ger och även deras biologiska föräldrar, som man hela tiden också måste stötta och ha kontakt med.

Många av barnen har i dag egna familjer, men det här är deras hem.

Jag älskar dem alla.

Viola Wik

Mer läsning

Annons