Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill bli journalist!

/

Jag har länge funderat på vad jag vill bli när jag blir stor. Polis, flygledare, butiksbiträde, fotograf, fotbollsproffs, psykolog. Jag har haft många tankar. Men nu har jag fastnat för ett yrke: Journalist.

Annons

Att prata inför människor har jag alltid haft lätt för. När mina klasskompisar gruvar sig inför en muntlig redovisning, sitter jag och längtar tills jag ska få stå där framme och prata inför alla. Jag lärde mig läsa och skriva innan jag började skolan. Det har nog resulterat i att jag har lätt för det nu. Ända sedan jag lärde mig alfabetet har jag skrivit berättelser. Undrar hur många sagor om djur, som jag har skrivit när jag var liten, vi har på vinden...

Som sagt, jag har lätt för att prata och skriva. Något som jag tycker kan utnyttjas i journalistyrket. Det verkar så spännande med media också.

Som det ser ut nu vill jag verkligen jobba inom det här yrket i framtiden.

När jag fick reda på att vi skulle ut på prao, kontaktade jag Per Bäckström på Arbetarbladet. Jag fick prao-plats i en vecka och det gjorde mig väldigt glad! Första dagen var jag ganska spänd på vad jag skulle få göra. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle få skriva egna artiklar och krönikor. Det förvånade mig hur mycket arbete det ligger bakom en artikel som jag skumläser igenom. Jag har även fått uppleva att det krävs nyfikenhet och att man är framåt om man ska jobba som journalist. Som jag har förstått det, så visar inte alla sin trevligaste sida mot journalisterna. Men som med de flesta yrken, finns det både för- och nackdelar.

Att jag har fått vara med och se hur det går till på en redaktion har varit lärorikt. Jag vill få användning av de kunskaperna senare i mitt liv. Tack till alla på Arbetarbladet som har gett mig chansen att få en inblick i journalistyrket. Nu får jag hoppas på att ni får höra mer av mig i framtiden – kanske från SVT... Tack!

Mer läsning

Annons