Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jävla hetero!

Jag upptäckte tidigt att jag tyckte om pojkar. Redan på lekis blev jag kär i personer av motsatt kön och försökte pussa på några av dem.
I tonåren insåg jag att jag var heterosexuell, jag blev bara kär i killar hela tiden.

Annons

Först ville jag inte berätta för någon, jag var rädd för att mina kompisar skulle tycka att jag var onormal och äcklig. Men det svåraste var ändå att berätta för mina föräldrar.

De blev chockade och trodde att det var någon trend som jag hakat på för att det kanske betraktades lite coolt att vara heterosexuell. Men de var nog mest oroade för att jag skulle bli retad. När det blev känt på skolan att jag var heterosexuell kände jag mig stundtals väldigt ensam. Ofta skrek de ”jävla hetero” efter mig i korridoren och klottrade på mitt skåp.

Killar drog sig undan och visade avsmak när jag gick förbi. En vanlig fördom som heterosexuella kvinnor möter är att vi vill ha sex med varenda man vi träffar. Det är givetvis inte sant.

När jag var 18 år inledde jag min första, riktiga relation med en man. Jag var så glad över att ha träffat någon som också var heterosexuell och som hade liknande intressen som jag. Vi vågade inte hålla om varandra offentligt men när vi gick på bio kunde vi hålla varandras händer i skydd av mörkret utan att behöva mötas av grimaser och glåpord.

Mer läsning

Annons