Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesisk miljardorder till Ericsson

/

Ericsson har undertecknat ett ramavtal med kinesiska operatörer värt totalt 1,7 miljarder dollar, motsvarande cirka 13,6 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Annons

– Det är nästan vad vi omsatte (i Kina) under hela 2008 – det är stort. Vi hoppas att det speglar en tillväxt i våra affärer i Kina, säger Ericssons Kinachef Mats H Olsson till TT.

Mats H Olsson räknar med att affären ska ge ett positivt resultat, ökade volymer för många av koncernens huvudprodukter och ökad sysselsättning.
– Med de volymerna skapar det arbetstillfällen både i Kina och i Sverige. Det handlar om personal till mobila system, vilket är vår huvudnäring, och till relaterade servicetjänster.

Affären omfattar både 2 G- och 3 G-utrustning samt relaterade tjänster till operatörerna China Mobile och China Unicom, som tillsammans har över 620 miljoner abonnenter i Kina.
”De nyligen signerade ramavtalen för 2009 kommer att ge båda operatörerna möjlighet att ytterligare förbättra kapacitet och prestanda i deras 2 G-nätverk och accelerera den inledande uppbyggnaden av deras 3 G-nätverk”, skriver Ericsson.
Enligt Mats H Olsson, Ericssons Kinachef, stärker avtalen ytterligare bolagets position som den största leverantören av telekomutrustning till den kinesiska marknaden.

Ericssonaktien vände uppåt efter beskedet om jätteordern och hade strax före klockan 12 stigit med 0,9 procent på en i stort svagt fallande Stockholmsbörs.

 

Mer läsning

Annons