Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen och Borg möts om bröllopsnota

/

Nu flaggar kungen för att det kommer att behövas ökade anslag från regeringen för att finansiera kronprinsessan Victorias bröllop nästa sommar.

Annons

Men vilka summor det rör sig om är ännu inte klart.
I budgetunderlaget från Kungliga Hovstaterna för 2010 till 2012 som kom in till finansdepartementet på tisdagen står det bland annat: ”Planeringen för bröllopet har påbörjats liksom uppbyggnaden av eget hushåll. Vilka anspråk det kommer att ställa på personella och ekonomiska resurser kan för närvarande inte överblickas. Vi ber att få återkomma med information i denna fråga”.
– Den här frågan om fördelning av kostnaden och finansieringen diskuteras nu av hovmarskalken, kungen och finansministern, säger Lena Westin, ämnesråd på finansdepartementet, till TT.
Enligt henne är det inte säkert att hovet får någonting extra för bröllopet.
– Det beror på hur den här lösningen blir. I budgetunderlaget står ju bara att de ber att få återkomma, säger Lena Westin.
Riksmarskalk Ingemar Eliasson kan inte svara på när frågan om finansieringen kan bli klar.
– Vi har just påbörjat planeringen och kan inte säga mer än så. Vi vet inte om vi behöver mer pengar och vi vet inte i så fall hur mycket. Vi ska klara av allt det och sen informerar vi regeringen vad vi kommer fram till, säger han till TT.

(TT)

Mer läsning

Annons