Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LB Larsson förblir okänd

/

Annons

Jag har länge undrat över om tavlan på fotografiet kan vara något av värde. Den är ett arv och är mycket gammal. Storleken är 110x80 cm. Jag har ytterligare en fråga om bilderna som är av Kurt Ard och Nils Dardel kan ha något värde.
Gunn

DFRK den stora målningen är från sekelskiftet 1800/1900 och ramen är original. Tyvärr är konstnären okänd för mig och jag har inte lyckats hitta namnet LB Larsson i referenslitteraturen. Målningen har ett attraktivt motiv och värdet är omkring 2 000 till 3 000 kronor. Kan man få fram vem konstnären är höjer det värdet.
Nils von Dardel som levde mellan 1888 och 1943 var en av våra allra mest framstående konstnärer. Hans verk säljs för höga belopp på de stora auktionshusen. Nils von Dardel studerade vid Konstakademin i Stockholm samt i Paris. Han var verksam som målare och tecknare däribland även en mycket populär societetsmålare. Nils von Dardels verk hittar man bland annat på Moderna Museet och Nationalmusem i Stockholm, Göteborgs Museum och Nasjonalgalleriet i Oslo.
Kurt Ard föddes 1925 i Köpenhamn och var en mycket populär illustratör. Ibland kallas han "Det danske smil", ungefär det danska leendet. Hans genombrott kom 1953 när han anställdes av den tyska tv-programtidningen Hör Zu. Han har även arbetat för Allers i Sverige, Readers Digest m.fl. Kurt Ards verk anses vara de bästa inom populärillustration.
De bilder du har av Dardel och Ard är tryck och värdet är omkring ett par hundra kronor styck.

Mer läsning

Annons