Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kan ju alltid skaffa nya vanor

/

Annons

till min brevlåda i Andersberg, hämtar in tidningen, sätter mig med tekoppen och slår upp Arbetarbladet.
Elva dagar om året tittar jag förvirrat ner i en tom brevlåda. Ingen tidning! Men så kommer jag ihåg, det är ”tidningsfri dag”. Sedan smyger jag in och hoppas att inte grannarna sett mig. Inte ens jag, som jobbar på tidningen, har koll. Vanan styr.
I förra veckan pratade jag med många av er läsare och fick en inblick i era vanor.
Det blev lite hett om telefonörat ett tag: ”Det var bättre förr” sa många om vårt tilltag att dela tidningen i två. Vi har stört en vana, men ibland är det kanske inte fel när den rubbas? För man kan ju skaffa nya vanor.

att hon och gubben nu delar lika, förut bad hon honom gå och lägga sig ett tag till så hon hann läsa färdigt själv i lugn och ro först.
Rut är inte enda kvinnan med första tjing på tidningen har jag fått klart för mig. ”Han kan vänta” sade en kvinna som inte förstår varför tidningen ska behöva delas i två och inte lät sig bevekas av argumentet att maken kanske också vill läsa till morronkaffet. ”Han behöver inte ha så bråttom” sade en annan om sin gubbe. ”Ja, ja, för gubbens skull kan det väl vara bra, han får delen med sporten” sade en tredje.

mer också under alla dessa samtal, bland annat om viktiga detaljer som vi måste bli bättre på att hålla koll på.
På seriesidan har vi till exempel ett litet kryss som är väldigt viktigt. Jag blir riktigt avundsjuk när jag hör rapporter om arbetsplatser där man gemensamt löser Telekrysset på fikarasten. Men texten i rutorna har varit lite suddig flera gånger på sistone. Så ska det inte vara.
Och datumraden på förstasidan på del två är det många som missat, det ska vi rätta till. Klart att man ska hitta den. Särskilt viktigt för alla er som inte har första tjing på tidningen utan har familjemedlemmar som släpper delarna i soffor och under sängar...


nyhetschef

Mer läsning

Annons