Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kläcks, gängar sig och säger farväl

/

I engelskspråkiga länder kallas ibland tidningens familjeavdelning lite respektlöst för ”the hatched, matched and dispatched column”, alltså den sida i tidningen där man får veta vilka som kläckts, gängat sig och slutligen sagt tack och farväl till jordelivet.

Annons

Det är ju verkligen livet i ett nötskal, en kärnfull beskrivning av våra levnadslopp med snabbspolningsknappen i botten. Man föds, vissa gifter sig och sedan dör man. Ja, och så händer det lite grejer däremellan också, förhoppningsvis.

På Släkt & vänner syns de där stora och viktiga händelserna i livet under egna givna rubriker: födda, bröllop, döda. Men vi försöker också ge stort utrymme åt alla de där grejerna som (förhoppningsvis) händer däremellan.

Födelsedagar, bröllopsdagar, jubileer och examensdagar är världens bästa svepskäl att få berätta om olika människor på Släkt & vänner. Visserligen blir det bara lite skrap på ytan; att skriva heltäckande om en person är omöjligt med 2 800 tecken, men visst är det spännande att för ett ögonblick få titta in hos en människa som vi kanske inte visste fanns innan vi slog upp tidningen. Ibland skriver vi om kända personer också, men de okända är minst lika intressanta.

Varje månad får vi listor på alla som fyller jämnt i vårt spridningsområde, från 18 och uppåt. Min kollega Annika Ågren och jag bläddrar ständigt fram och tillbaka i dessa listor för att hitta namn vi känner igen och ibland låter vi andra läsa igenom dem, för vi har ju alla olika kontaktnät. Det är en hisnande tanke att samtliga namn i den tjocka luntan bär på en historia väl värd att berätta.

Det bästa Annika och jag vet är när det ringer någon och säger: ”Jag har en kompis (eller mamma, lagkamrat, syster, moster, farfar eller bilmekaniker) som ni bara måste skriva en grattisartikel om!” Efter de samtalen kommer alltid ett litet glädjetjut från den av oss som tog emot tipset. Om den tilltänkta jubilaren är med på noterna är det bara att springa iväg och paxa redaktionsbilen och ge sig ut på uppdrag.

Så snälla läsare, tänk på oss och hör av dig när det finns någon att fira i din närhet!

Tillsammans gör vi Släkt & vänner till en avdelning för mycket mer än ”hatching, matching and dispatching”!

Mer läsning

Annons