Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många får nya jobb via Facebook

/

Facebook och andra sociala nätverk har blivit arbetsförmedlingar.

Annons

Nästan 30 procent av alla som loggar in har fått jobberbjudande den vägen, visar en ny undersökning.
Det är Manpower som tillsammans med analysföretaget Kairos Future har frågat 10 000 personer om och hur de använder de webbaserade sociala nätverken.
72 procent av de som är födda på 80-talet är medlemmar i Facebook och 51 procent på MSN Spaces. Bland 40-talisterna är motsvarande siffror 12 respektive 17 procent. Men det är inte bara cirka 40 år som skiljer de båda grupperna åt utan också själva inställningen till nätverken. De yngre ser dem som ett verktyg för att kommunicera med och hålla koll på vänner. 40-talisterna använder också nätet för att kommunicera med vänner, men för nästan hälften av dem är det också ett jobbsökarverktyg.
Av de 28 procent som fått jobberbjudanden jobbar de flesta som konsulter, med transport, lager och spedition samt inom hotell- och restaurangnäringen. De som jobbar inom detaljhandel och offentlig förvaltning har inte alls fått lika många erbjudanden.
80 procent av 80-talisterna tycker det är ok att logga in på de privata nätverken under arbetstid mot bara 58 procent av 40-talisterna.

Annons