Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många olyckor i snöovädret

/

Under dagen har det varit besvärligt väglag i Gästrikland och i Norduppland. Det har resulterat i minst sju trafikolyckor.

Annons

Vid 16.45-tiden på måndagseftermiddagen bildades långa köer vid den östra avfarten från Sandviken, mot Gävle, då en personbil blockerade vägen.

Två bilar kolliderade vid Hästbo på väg 68 söder om Hofors vid 15-tiden. En person fördes med ambulans till Hofors hälsocentral för vård. Polisen var vid 16.15-tiden kvar på olycksplatsen men trafiken ska enligt uppgift flyta på.

Klockan 10.30 inträffade en olycka i korsningen Skogmursvägen-Murmästargatan i Andersberg. Två bilar var inblandade där en av bilarna körde in i sidan på den andra. Enligt uppgifter från räddningstjänsten skadades ingen av de tre personer som var inblandade.

På E4 strax söder om Tierp inträffade två olyckor i höjd med Månkarbo. Vid lunchtid välte en lastbil och trafiken stängdes av tills att lastbilen var bärgad. Ingen person ska ha skadats.

Vid tiotiden körde en personbil av vägen på ungefär samma plats. Trafiken i södergående riktning stängdes av under bärgningsarbetet. Enligt räddningstjänsten på plats så var inga andra fordon inblandade i avåkningen. Vägen var avstängd tills att lastbilen bärgats.

Vid tiotiden stängdes delar av Riks 80 av för andra gången idag. En bil blev påkörd bakifrån av en annan bil och de ska sedan ha åkt in i räcket, vid avfarten mot Kungsgården i Sandviken.

Räddningstjänsten fick klippa upp taket på bilen för att få ut personen i den ena bilen. Totalt tre personer var inblandade, varav två personer har förts till sjukhus.

Mitt i morgonrusningen mot Sandviken inträffade en olycka på riksväg 80 i närheten av Valbo kyrka. Två bilar var inblandade, den ena körde in i bakdelen på den andra. Under räddningsarbetet, strax efter klockan 8, stängdes vägen av helt. Under cirka två timmar var det problem för trafiken att ta sig förbi. Under vissa perioder var filen helt avstängd. Vid 10-tiden öppnades vägen igen.

Enligt polisen skadades ingen allvarligt i olyckan, men åtminstone en person fördes till sjukhus.

Mer läsning

Annons