Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många utmärkta viner i mars

/

I de lägre prisnivåerna imponerar de vita vinerna mest bland marsnyheterna. Samtidigt svarar ett antal mer exklusiva röda viner, som sig bör, för de allra största vinupplevelserna.

Annons

Tyskland har tidigare haft sin tonvikt på halvtorra viner, men har gått till att mera satsa på torra, matvänliga, viner under senare år. Landets image i Sverige som mesig sötblaskvinproducent i det lägsta prisskiktet har lyckligtvis börjat förändras. För i Tyskland görs i dag massor av mycket seriösa vita viner. Lergenmüller Muschelkalk Pinot Blanc är ett bra exempel. Liksom Oppenheimer Sackträger Riesling Spätlese.
Landet producerar också allt mer rött vin - Kloster Eberbach Pinot Noir är en god, druvtypisk representant.


Intresset för Österrikes viner har vuxit rejält på senare år, vilket är välförtjänt då man genomgående producerar högklassiga, mycket fräscha, syrapigga matviner. Riesling Von den Terrassen är en utmärkt representant denna månad. Liksom den röda Josef Lentsch Pinot Noir som överträffar de flesta bourgogner i samma prisläge.


Bulgarien har varit på G länge nu utan att riktigt ta sig över tröskeln från det mediokra - om än oftast prisvärda. Maglet är dock ett för prisnivån mycket bra vinval som exponerar en bussig, mörkbärig smakrikedom med viss struktur. Helt klart ett mycket rekommendabelt köttvin för endast 57 kronor. Annars är det än en gång Sydafrika som svarar för de mest övertygande rödvinerna. Kanonkops två viner är som vanligt utmärkta, både att dricka direkt och att lagra. Och Graham Becks "lyxvariant" är också ett av månadens bästa köp.

Mer läsning

Annons