Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men vi måste passa på...

Annons

Minns ni hur fruktansvärt, fruktansvärt kallt det var i vintras? När benmärgen frös till is och det rykte ur munnen och bildades rimfrost i ögonbrynen fast man var inomhus?

Men vid midsommar blev det varmt. Så då var det bara att passa på. Man måste verkligen passa på att sola och bada för man vet inte hur länge det varar. Allt talar ju för att det tar slut och blir en piss-sommar i redan morgon. Så jag passade på att bada i bergtäkten i Tierp på midsommarafton. Kanske skulle det inte ens hålla i sig över helgen.

Men otroligt nog blev det fint några dagar till. Så då passade jag på att bada och sola i Brädviken och på Engeltofta på Norrlandet för det är en kort resa och man hinner utnyttja mer av dan. Och eftersom man aldrig vet hur länge det fina vädret håller i sig är det bäst att verkligen utnyttja Hela Dan. Så jag passar på att ställa klockan på semestern och gå upp tidigt och fixa matsäck så man kommer i väg i tid och hinner passa på att bada länge. Sova kan man ju göra sen, resten av sommaren, när det regnar.

Men när det fortsatte att vara fint vågade jag mig på att passa på i Vårvik och på Brämmen, på Harnäsbadet och Eskön.

I två veckor passar jag på att gå upp tidigt och bada och sola varje dag. Sen åker vi på semester. En stuga är bokad i Karlskrona en vecka och den här dan ska det visserligen bli 35 grader i Småland men man vet ju aldrig hur länge det håller i sig så vi åker jättejättetidigt med stor matsäck för att passa på att stanna och tokbada på vägen ned.

I Karlskrona passar vi på att göra stora matsäckar varje dag och solar och badar på Långö, Saltö, Stumholmen, Aspö och Tjurkö, och på Ronnebys nya äventyrsbad. När vi lämnar Blekinge blir det mulet en förmiddag och ha!, vi visste ju att det var bra att vi passade på för nu vänder det visst. Efter lunch blir det fint igen så vi passar på att åka till Yngsjö havsbad. Det kan ju vara sista gången i sommar.

Men solen steker också på Borrbystranden på Österlen, dan därpå på Rydebäck i Helsingborg och även nästa dag i Frillesås. Rimfrosten har smält, benmärgen kokar mot hettan i sanden, vi ser hägringar som är glasskiosker och vi är inne på vår fjärde vecka av tidiga morgnar, matsäckar och sökande efter hopptorn och flytbryggor.

Men vi måste passa på.

För man vet ju aldrig vad det blir för väder nästa sommar.

Mer läsning

Annons