Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meny från 1929

/

Annons

• I samband med ett jobb om Gävles restauranghistoria kom Arbetarbladets Annika Ågren över denna ”Middagsmatsedel” från Central-Hotellet i Gefle 12 augusti 1929 (i urval)...

 


Smörgåsbord 2:75
Röd caviar 4:00
Franska sardiner per st 40


Nystekt svensk kyckling m grönsallad kr 2:50
Färsk rökt lax m spenat & ägg kr 3:50
Kronärtskocka m smör kr 1:50
Jordgubbar m grädde kr 1:50
Pressgurka kr -:50
Rädisor kr -:25


Sockertoppskål m frickadeller 1:00
Hallonsoppa m grädde 90
Filbunke 75


Portenhausersteak Garni 2 pers 5:00
Lammostelette m spritärter 2:50
Ugnstekt refbensspjell m lingon 2:00
Oxhjärpe m rödbetor 1:50


Bräckt lax m spenat 3:00
Kokt lax m hollandaisesås 2:50
Rökt ål m äggröra 2:25
Stekt rödspätta m kantarellsås 1:50


Kyckling privat m pressgurka2:50
Nystekt vildand m bl.sallad 2:50
Nystekt unghöns m gurka & lingon 2:50


1/1 burk sparris m rört smör 6:00
1/2 burk sparris m rört smör 3:25
Blandad brynt svamp 1:50
Vinbärsgelé 75


Krusbärscreme 90
Katrinplommon 90
Kons. aprikoser 1:25

Mer läsning

Annons