Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd kvinna får inte gehör för kritik mot vårdcentral

En kvinna kräver 500 000 kronor i skadestånd av en vårdcentral i västra Gästrikland. Hon anser att läkaren förstört hennes chanser att någonsin

arbete igen. Men hennes begäran avslås.

Annons

Den före detta gästrikebon är numera sjukpensionär och hon har inget hopp om att någonsin kunna komma tillbaka till ett friskt liv igen.

”Läkare X har grusat mina rehabiliteringsförmågor för all framtid”, skriver kvinnan i ett brev till Socialstyrelsen.

Hon har länge haft stora problem med båda höfterna, men läkaren på en vårdcentral i västra Gästrikland nekade kvinnan remiss till röntgen och ortoped. Det dröjde därför två år innan kvinnan fick genomgå sin första operation som hon inte fick gjord förrän hon flyttat till ett annat landsting. Först nu, tre år senare, är båda höfterna opererade.

I ett brev till socialstyrelsen begär kvinnan nu ett skadestånd på 500 000 kronor. Men tillsynsmyndigheten anser inte att de kan hjälpa henne.

”Frågan om när en remiss ska utfärdas är en fråga som ska skötas av respektive landsting”, står det att läsa i svaret som skickats till kvinnan.

Socialstyrelsen vidtar inga åtgärder alls i kvinnans ärende.

Samma hälsocentral får samtidigt en kritik för att ha missat i medicineringen av en patient på ett äldreboende. I rapporten om felet framgår att kontinuiteten på läkarsidan måste bli bättre och att det behövs regelbundna läkemedelsgenomgångar.

Mer läsning

Annons