Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NORDSTRÖM: Äntligen kommer den – vår nyhetsapp

Annons

När jag har varit ute och träffat Arbetarbladets läsare under det senaste året har jag gång på gång fått höra samma vädjande: Ni måste skaffa en nyhetsapp. Därför känns det så bra att vår nya app nu finns tillgänglig för såväl iPhone som Android. Appen är dessutom unik i sin utformning.

Arbetarbladet har redan sedan tidigare en app för e-tidningen. Den appen består av papperstidningen i pdf-format och är utmärkt för såväl smartphone som surfplatta. Användarna kan nämligen ladda ner dagens tidning – eller vilken utgåva av tidning som önskas – och därefter läsa den offline på till exempel bussen. Dessutom finns också möjligheten att söka i arkivet bland tidigare nummer av tidningen. Den appen är mycket uppskattad.

Arbetarbladet hade också tidigare en nyhetsapp, men frångick den när vi för en tid sedan gjorde om vår nyhetssajt så att den blev responsiv för mobilen. Sedan dess har, som sagt, nyhetsappen varit efterfrågad – och nu finns den äntligen här.

Att ett nyhetsmedia lanserar en app år 2016 är visserligen inte speciellt märkvärdigt. Det märkvärdiga med just denna app är att den har unika funktioner. Fokus för våra duktiga utvecklare, med projektledaren Markus Sandin i spetsen, har hela tiden legat på prestandan och användarvänligheten och det som gör appen så speciell är att användarna själva kan välja vilka nyheter de vill ha.

I appen kan användarna själva ställa in vilket intresseområde och geografiskt område som läsaren främst är intresserad av. Om användaren till exempel är intresserad av att veta allt om Brynäs och allt som händer där den bor i Hofors får den nyhetsnotiser tillskickade kring just sitt geografiska område och sitt intresseområde, vilket gör nyhetsnotiserna extra relevanta.

Appen kommer dessutom ständigt att utvecklas och uppdateras i sin funktion och användarvänlighet. Allt detta innebär att nyheterna nu kommer ännu närmare dig som användare. Från och med nu behöver användaren av appen inte ens själv aktivt söka nyheter för att bli informerad om sitt personligt utformade senaste nytt. Nu får du direkt, via din smartphone, veta om det till exempel har skett en trafikolycka i närheten av där just du färdas, om väglaget bedöms som halkigt, om det händer någonting där du bor, där du arbetar eller där dina barn går i skola.

För alla som är bandyintresserade vill jag också, förutom Arbetarbladets app, slå ett extra slag för en annan app nämligen Bandypuls. Även där kan du själv ställa in vilket lag du är mest intresserad av och få de nyhetsnotiser du anser är mest relevanta skickade till din mobiltelefon.

Mer läsning

Annons