Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norlie & KKV berättar om sitt nya album "Vi är så stolta"

/
  • Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg har känt varandra sedan 2009 och har pratat med varandra varje dag sedan dess.   Henrik Montgomery / TT

De har levererat hitsinglar de senaste fem åren.
Men Norlie & KKV känner att de fortfarande inte fått det erkännande de vill ha.
Med det nya albumet vill duon fortsätta att utmana sig själva.

Annons

Sedan debutsingeln "När jag går ner" från 2011 har Norlie & KKV, som består av Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag, släppt flera låtar som har nått platinastatus. 2015 var "Ingen annan rör mig som du" en av de mest populära låtarna i Sverige och den nysläppta singeln "Din idiot" gör redan succé.

Men det är inte förrän nu som Stockholmsduon släpper sitt andra album.

– Vi har velat förbättra saker och ting som vi inte hade möjlighet att göra förra gången, säger Sonny Fahlberg.

Han betonar hur viktig den nya skivan är för dem.

– Det fanns en period i vår karriär där vi trodde att vi inte skulle kunna göra den här skivan överhuvudtaget. Att vi ens lyckats få ihop den är overkligt för oss. Vi är så stolta.

Det var under turnén med debutalbumet som sjukdom var nära att förstöra allt. Sonny Fahlberg opererades för sina gallstensbesvär, men i stället för att återhämta sig efteråt fick han mer ont. Det visade sig inte förrän efter ett år med svåra smärtor att han fått magsår efter operationen. Därefter kunde han slutligen få rätt medicin.

Albumet "Alla våra låtar" som släpptes den 10 juni har tagit drygt två år att sammanställa.

Kim Vadenhag berättar att det, precis som i alla intensiva relationer, kan bli irriterat mellan honom och parhästen Sonny Fahlberg.

– Vi är i stort sett som ett gift par och det har vi varit sedan 2009. Vi har träffats och hörts av varenda dag sedan dess. Man tycker inte alltid lika om allt, så är det ju. Men det gör att vi kompletterar varandra.

De senaste åren har duon kunnat leva på musiken. Trots succén på topplistorna så känner varken Sonny Fahlberg eller Kim Vadenhag att de fått det erkännande som de tycker att de förtjänar.

– Jag tror att det är bra att vi inte fått det. För det är det som "keeps us going" på något sätt. Vi kommer att fortsätta kämpa med den här grejen tills vi känner att vi fått den bekräftelse vi vill ha. Vi har jättemycket folk som älskar det vi gör och som vi älskar till döden. Det är tack vare dem som vi kan göra det här, säger Sonny Fahlberg.

Under sommaren väntar en fullspäckad turné som de ser fram emot. Och de är lyckliga över att ha med varandra på resan.

– Jag hade aldrig orkat göra det här projektet själv, säger Sonny Fahlberg.

Kim Vadenhag instämmer.

– Nej, om jag var själv hade jag typ gråtit varje dag. (TT)

Natalie Demirian/TT

Mer läsning

Annons