Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad säkerhet vid omhäktning av misstänkt mordbrännare

Omhäktningen i dag av en av de misstänkta för mordbranden mot Svarte Jägaren kommer att omges av en skärpt säkerhetskontroll vid Gävle tingsrätt.
– Det finns en hotbild, bekräftar vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand.

Annons

Hans begäran om skärpt säkerhet kring häktningsförhandlingen kom in till tingsrätten under torsdagen. Hammarstrand vill inte berätta vilken typ av hot det handlar om.

– Det är inte den allra allvarligaste graden av hot, men tillräckligt för att vidta åtgärder, säger han.

Den som ska omhäktas i dag är 35-åringen som misstänks ha agerat mellanhand mellan restaurangägarna och de tre ungdomar som misstänks för att ha anlagt branden.

– Hotet behöver inte ha speciellt med honom att göra. Det kan handla om en allmän hotbild där det finns behov av att trygga säkerheten i tingsrätten, genom att till exempel försäkra oss om att inga vapen kan föras in i rättssalen, till exempel, säger Hammarstrand.

De övriga fem misstänkta i utredningen sitter häktade fram till 13 juni. Men enligt Hammarstrand kommer utredningen långt ifrån att vara färdig då.

– Troligtvis kommer jag då att begära förlängd utredningstid till i mitten av augusti. Polisen har mycket jobb kvar, och utredningen sväller hela tiden.

Flera nya brottsmisstankar mot flera av de åtalade har tillkommit sedan de häktades.

Mer läsning

Annons