Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opitz i topp

/
  • Andreas Opitz Skutskär, visar stolt upp sin gädda på 13,2 kilo, längd 118 cm. Andreas tar med sin fångst ledningen i A-Fisket
  • Morgan Olsson tog den här granna öringen på 6,6 kilo den 16 oktober.
  • CATCH & RELEASE. Efter vägning och fotografering mm återfår gäddan friheten.

Nu är bara två veckor kvar av Arbetarbladets sportfisketävling A-Fisket. Som så många gånger tidigare händer det stora saker på sluttampen. Inte helt oväntat så är det i gäddklassen det kommer rapporter om storfångster.

Annons

Årets lista i gäddklassen har fram till sista månaden hållit en rätt så låg klass beträffande storfångster men i förra veckan passerades 13-kilosvallen.

Att familjen Opitz är duktiga gäddfiskare känner vi till som följer med i A-Fisket, förra året var det pappa Reinhard som tog hem slutsegern. Under årens lopp har familjen, Reinhard och hans söner Thomas och Andreas tagit hem ett flertal segrar. I år verkar det vara Andreas som har haft bäst utdelning på gäddfisket.

Andreas och Thomas som ofta fiskar tillsammans har många favoritvatten ofta är det Dalälven, ibland Storsjön varvat med en del besök utefter kusten. Gäddfisket har varit lite trögt i år, det har inte blivit någon riktigt fin fångst. Förra onsdagen var det upplandskusten utanför Hållnäs som var målet för bröderna och som sagt fiskelyckan var inte mycket att skryta över. Fiskemetoden för dagen var jiggfiske

Bröderna var ute på havet redan i gryningen, förmiddagen gick, endast några smågäddor var på hugget. Mer än halva dagen hade passerat då det äntligen högg till ordentligt och med sin erfarenhet så kände Andreas att nu var det lite kaliber på fisken, kanske nytt årsbästa var på gång.

Efter en kortare kamp stod Andreas som vinnare och gäddan, ett riktigt fint exemplar på 13,2 kilo och en längd på 118 cm var mycket riktigt årsbästa inte bara för Andreas utan just nu leder han både A-Fisket och den interna familjeligan.

Familjen Opitz kör med C&R fiske så fisken återfick friheten efter att ha vägts, mätts och fotograferats.

Att oktober är en bra månad för gäddfiske vet vi och att det ofta kommer in fina anmälningar till A-Fisket under sista oktoberveckorna. Andreas får nog svårt att behålla titeln inom familjen för vi har fått rapport om att en ännu större gädda har tagits i dagarna.

I Älvkarleby tas det gott om ”småöringar” men ibland händer det att någon större fisk hugger. Den 16 oktober hade Morgan Olsson från Bålsta en bra dag med ett 10-tal öringar men alla utom två fick gå tillbaka. Morgan tänkte avsluta dagens fiske med att försöka lura upp en matgös så han satte på en jigg och provade vid Årvara. Pang sa det och en öring på 6,6 kilo nöp till istället, en bra avslutning på en fiskrik dag. Fångsten placerar Morgan på tredje plats i A-Fisket. Vi kan tillägga att någon gös behagade inte hugga.

 

Mer läsning

Annons