Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen flyttar till tingshuset om ett år

/
  • FLYTT. Här i Tierps gamla tingshus ska Tierpspolisen flytta in om drygt ett år. Innan flytten ska man bygga till en del med garage, arrestlokaler och personalutrymmen.

Polisen flyttar till tingshuset i Tierp om drygt ett år.

Hyreskontraktet med fastighetsägaren är nu påskrivet.

– Det känns skönt, Tierpspolisen har sämst lokaler i länet, säger Krister Persson, ekonomidirektör inom polisen.

Annons

Flytten sker vid årsskiftet 2011–2012. Tills dess görs en nybyggnad på parkeringen med personalutrymmen, garage och arrestlokaler med intag. Fastighetsägaren Tranbol Excelsior Fastighet AB har klart med alla tillstånd med kommunen.

Polisen flyttar in i Skattedelen av tingshuset. Det blir 500 kvadratmeter större än nuvarande lokaler på Torggatan i samhället.

– Det huset är från 60-talet. Det här blir moderna lokaler som passar oss bättre, säger Krister Persson.

Tierpspolisen får de närmaste åren sin andel av de 20 000 nya polistjänsterna i landet, varför det behövs större utrymmen.

Fler poliser

Närpolischef Niklas Hållkvist berättar att de blivit sex fler poliser från december förra året och att det kommer tre till nu i december. Dessutom annonserar polisen efter ännu mer folk. Det betyder att man vid årsskiftet är över 30 stycken.

Hur märker allmänheten av att det blir ett nytt polishus?

– Det blir en bättre reception där vi kan hantera flera samtidigt, väntetiden minskar och det blir trevligare att vänta, säger Hållkvist.

Trots att flytten blir två år senare än vad som först uppgavs säger Hållkvist att poliserna bara känner glädje.

– Det måste få ta sin tid att bygga det hela.

I det nya polishuset blir det precis som i dag poliser som verkar i Tierp och Skutskär. Att återigen öppna polishuset i Skutskär är inte aktuellt. Där ges servicen fortsatt i kommunhuset.

Vad säger du till Skutskärsbor som tycker att deras station ska öppna igen?

– Då skulle vi producera mindre. Förutom en civilanställd var en polis tvungen att sitta där hela tiden. Vi har gjort 173 fler utredningar mellan 1 januari och 31 juli jämfört med samma tid året innan, svarar Hållkvist.

Mer läsning

Annons