Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisvärda nyheter som stannar länge

/

Dags igen för den viktiga oktoberlanseringen av vinnyheter på Systemet. De viner som lanseras denna månad får vara med under ett helt år, till skillnad från de normala månadsnyheterna som bara släpps i små, snabbt försvinnande, kvantiteter.

Annons

Det här är naturligtvis åtråvärda plaster för alla vinproducenter och importörer. Därför pressas priserna oftast lite extra för att öka konkurrenskraften.

För säljer de här vinerna bättre än de som redan finns i ordinarie sortimentet tar de deras platser. Och det är åtråvärt och lönsamt att ha en fast produktplacering.

Eftersom de här vinerna är ämnade för en stor publik är merparten kanske lite mer mainstream än normalt. Men visst finns här en hel del spännande och gott att välja på - och som sagt, priserna är oftast mycket fördelaktiga.

 

Endast ett par mousserande viner och tre boxar hör till undantagen som jag inte tycker håller måttet. Den första österrikaren på låda (1,5 liter) är inte dålig, men saknar förväntad stringens och fräschör för prisnivån, och man får bättre smakvaluta om man köper exempelvis Leth eller Gobelsbourger på flaska.

Halvtorra boxen Tre Apor är ett försök att vara folklig, men vinet håller tråkigaste tyska liebfraumilchnivå.

Till de mer udda nyheterna hör det mousserande vinet med fruktkött från Chile. Berry Temtatious smakar fruktbål på hallon och är försåtligt lättdrucket och alkoläsklikt. Jag är skeptisk!

Men det finns desto flera seriösa viner att välja på, så det är bara att botanisera. Och denna gång behöver som sagt ingen hänga på låset 1 oktober då vinerna finns kvar åtminstone under ett års tid.

 


sune.liljevall@ttspektra.se

Mer läsning

Annons