Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på skotsk lager i oktober

/
  • Goda ölnyheter. 15 nya öl introduceras på Systemet i oktober och finns kvar i åtminstone ett år.

Oktober är en viktig vinmånad på Systemet. Men även en viktig ölmånad.

Annons

För precis som för vinerna så ska månadens ölnyheter finnas att köpa under ett år. Säljer de bra, ja då kan de erövra en ordinarie plats i bolagets hyllor.
Många av höstens nya öl skulle kunna bli storsäljare. Min personliga favorit är ännu en gång en öl från det lilla egensinniga skotska bryggeriet Brewdog. Denna gång har man skapat en helt enastående lager som sopar banan med det mesta i stor-stark-träsket, och till ett mycket bra pris. Brewdog 77 Lager bjuder på en aromatisk, närmast fruktig, vörtig smak med en härlig humlebeska.
Två tjecker uppfyller också kraven på bra lageröl i den klassiska pilsnerskolan, där Comenius är den lite fylligare och starkare varianten.
Ypperlig klass
Lättdrucken och välgjord med endast försynt beska är Carlsberg Export i PET-flaska, klart intressantare än opersonliga Three Towns Premium Lager.
Uppsalabryggeriet Gamla Slottskällan har fått till en riktigt god, knäckig, rostad och påtagligt besk Red Ale av ypperlig glass och smakrikedom, trots relativt låg alkoholhalt (5 procent).
Rejält alkoholeldigt, glycerolfett men lite väl malörtslikt och brutalt humlebeskt är amerikanska Sierra Nevada Torpedo Extra IPA. En mindre krävande - snällare om man så vill - IPA (India Pale Ale) erbjuder skotska Twisted Thistle IPA.

Mer läsning

Annons