Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexåtalade åklagaren häktas för ny våldtäkt

Mellan två dagar i rättegången mot honom begärs nu den sexåtalade Gävleåklagaren häktad för nya sexbrott. Det rör våldtäkt mot barn natten till 15 november i fjol på en plats i Hälsingland och sexuellt ofredande på två orter i Hälsingland under flera månaders tid kring senaste årsskiftet.

Annons

Åklagaren greps i maj och står sedan tidigare åtalad i 13 punkter för våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande, sexköp ett antal dataintrång och ett fall av tjänstefel och flera langningar av alkohol till underåriga. Han erkände under måndagens förhandlingar dataintrången, har medgett alkoholköpen men har i övrigt nekat till det mesta.

Redan när förhandlingarna inleddes på måndagen meddelades att nya åtal mot den häktade åklagaren skulle komma.

Nu begär åklagaren i målet mot kollegan, chefsåklagaren Anders Jakobsson, att han ska häktas också för våldtäkt mot barn på ett hotell i Hälsingland i november. Häktningsframställningen gäller vidare sexuella ofredanden i Hälsingland från 3 november till 12 februari i år.

Liksom i de tidigare åtalen görs dessutom gällande att åklagaren skaffat sprit åt minderåriga. Tredje brottet som föranleder häktning är olovligt anskaffande av alkoholdrycker från 31 oktober till 27 december, även det i Hälsingland.

Jakobsson begär liksom vid den förra häktningen att få belägga kollegan med restriktioner.

Det kan förmodas att onsdagens förhandlingar kommer att inledas med häktning för de nya brotten. Enligt planeringen ska sedan den sedan tidigare åtalade barnvåldtäkten, dataintrång i samband med den och ett av de åtalade fallen av spritlangning avhandlas.

Mer läsning

Annons