Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska skaka liv i Gävleborgs entreprenörsanda

/

Ulf Borbos har anställts som vd på företagsinkubatorn Movexum. Kanske kan han skaka liv i Gävleborgs slumrande entreprenörsanda.

Annons

Movexum beskriver sig självt som "en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag" och erbjuder nya företagare stöd och trygghet i form av kvalificerad affärscoachning och kontorsplats, tillsammans med andra tillväxtföretag. Enda uttalade motkravet är att de som kommer med företagsidéer verkligen är beredda att satsa.

Nya vd:n Ulf Borbos tror att det ska gå bra. Han har erfarenhet av företagsuppstarter och har sett att det vimlar av folk med både idéer och energi. Även i Gävleborg.

– Alla har kompetenser som kan vara unika, även om vi kanske inte alltid tror det själva.

Ulf Borbos hoppas kunna föra samman personer med olika kompetenser som kan vara till hjälp för varandra. En ekonom kan hjälpa en tekniker och tvärtom. En bra mix är viktigt för framgång. Under 2009 tror Ulf Borbos att 10 nya företag tar fart genom Movexum. Därefter räknar han med 20 per år. Det handlar om allt från enmansföretag till företag med upp till 20 anställda.

– Många goda idéer härifrån har utvecklats någon annanstans. Vi hoppas bidra till att flera företagare stannar kvar i regionen.

 

 

Annons