Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren är längre än du tror

/

Annons

Jag följer twitterflödet och ser hur många pratar i mörka toner om sommaren som är över – nu kommer hösten, jobbet och den trista vardagen tillbaka. Det är deppiga inlägg om att grill och bag-in-box säsongen är över. Sedan i måndags är det i princip soprent på båtar i skärgården och om några veckor börjar de första båtarna plockas upp. Säsongen är över för deras del. Vi har en av världens kortaste somrar och dessutom dör den en månad för tidigt.

För några år sedan hörde jag en konversation på ett kafé mellan en kvinna och en man. Kvinnan var lite new age-orienterad, full av visdomsord kring hur livet skulle levas. Mannen var mer jordligt förankrad i en krass verklighet och mådde inget vidare. Kvinnan drog fram ett av sina visdomsord till tröst och sa att ”Livet levs här och nu, det går inte i repris”. Mannen slutade tugga, tänkte efter, och sa: ”Vad snackar du om? Varenda jävla dag är ju en repris ”. Där fick hon, tänkte jag.

Men faktum är båda har rätt. Livet går inte i repris och ändå ser vardagarna nästan exakt likadana ut, sova, jobba, äta, några timmar fri tid sedan börjar det om år ut och år in i ett tröstlöst ekorrhjul.

Därför känns det extra dystert att följa twitterflödet och läsa om alla dessa som förkortar sin sommar med mer än en månad. De som inte ser att träden är lika gröna nu som i hänryckningens tid, de som slutar bada fast vattnet är varmt.

Kanske är det Ledins fel. Sommaren är kort, det mesta regnar bort….. Hösten kommer snart, det går med vindens fart. Skitsnack, säger jag. Sommaren är längre än du tror.

Så jag trycker unfollow på alla som gör sommaren kortare än den är. I år har den inte regnat bort, så. Jag tar för mig, solen skiner i dag. I alla fall när detta skrivs.

Mer läsning

Annons