Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarlov och fiske

Under sommarmånaderna kommer det in många anmälningar från sommarlovslediga barn och ungdomar. Här är några småberättelser från våra yngre förmågor

Annons

I början av juli var Helena Berglund, 19 år, från Torsåker med sina bröder på trollingfiske i Ottnaren. Grabbarna fick rätt så snabbt hugg och landade några fiskar.

Helena hade det lite trögt och hade nästan gett upp hoppet när det högg till ordentligt. Resultat: en fin gös på 5,6 kilo. Vilken just nu ger en fjärdeplats i A-Fisket. Helena var mycket nöjd med den kvällen och kanske det bästa – bröderna fick rejält med smörj.

Felix Brandt, 11 år, från Valbo fick sitt livs fångst när han metade vid hällarna i Långsand. Det var maskmete, toppknuten lina som var metoden när det nöp till ordentligt, en id på 2,675 kilo blev fångsten och det ger just nu en tredjeplats i den öppna klassen

Adam Rehn från Hofors anmäler för tredje året i rad en fin abborre på en bra bit över kilot (1,16 kilo) Adam fiskar i Malmjärn, Torsåker. Det som är speciellt med Adam är att han är endast 11 år och har lyckats med bedriften att tre år i rad få upp storabborrar. I år lyckades han inte komma in på listan, det fattades 30 gram.

Samuel Eliasson från Norra Åbyggeby är en annan 11-åring som också älskar det här med fiske. I slutet av juli var han med pappa Toivo och jiggfiskade abborre i Gävlebukten. Den kvällen slog han pappa med sin fångst på 1,16 kilo. Samuel hamnade precis som Adam strax utanför listan. Tilläggas kan att Samuels pappa, Toivo Heino, hade fräckheten att ta revansch ett par veckor efter.

Mer läsning

Annons