Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sommartid” nyhet från Mackmyra Whisky

/
  • Vår dryckesrecensent Sune Liljevall tycker att Mackmyras nya whisky är välgjord, men kanske inte så spännande i jämförelse med några av det lokala destilleriets tidigare lanseringar.

Mackmyra Whisky har ständigt nya singelmaltskapelser på gång. I vintras kom den utmärkta, smakrika ”Iskristall” i destilleriets nya serie. Och nu har ”Sommartid” anlänt till Systembolagets hyllor.

Annons

Som vanligt är det en välgjord whisky – men ingen av Mackmyras mer innovativa och spännande.

Det handlar denna gång om en mer exklusiv, äldre variant av deras ”Brukswhisky”.

Här bjuds en något eldig, smörkola- och vaniljtonad, fruktig doft som går igen i den påtagligt fatpräglade, vanilj- och päronlika, smaken med ett långt, kryddigt och lite alkoholhetsigt slutackord utan torvrökiga inslag.

Om man jämför ”Sommartid” med musikalbum så skulle jag beteckna denna whisky som en mellanplatta. Ett habilt hantverk som inte riktigt når upp till de toppar man tidigare presterat. Därför är den i prisjämförelse med till exempel brukswhiskyn, och andra maltwhiskysorter i samma prisklass, kanske lite väl dyr. Men ett gediget och helt klart angenämt smakande hantverk rör det sig som vanligt om från vårt lokala och ännu ledande svenska maltwhiskydestilleri.

Mer läsning

Annons