Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommartorkan är ett minne blott

Det fanns en tid när Sverige gick i dvala från midsommar. Då började industrisemestern, under fyra veckor slog alla stora industrier igen. Och på tidningsredaktionerna inföll sommartorkan.

Annons

De händelsenyheter vi slentrianmässigt plockar upp i vardagslunken fanns inte längre tillgängliga, den vanliga tips- floden sinade.

Bland journalister odlades myten att det därmed inte fanns något att skriva om. Läsarna är ju bortresta eller vill göra annat än att läsa tidningen. Och då kan vi lika väl vara lediga också…

Men det var då, det. Nu har semesterperiodens höjdpunkt skjutits framåt, de flesta vill helst ha ledigt från mitten av juli till mitten av augusti.

Och sommartorkan är ett minne blott. Tempot går möjligen ner i varv en smula men de flesta samhällsfunktioner rullar på som vanligt.

Semesterledigheterna är utlagda över större delen av året och exportindustrin har anpassat sig till marknadskraven från andra delar av världen. Glöm det där med tvärstopp i produktionen bara för att vi vill vara lediga.

Vi på tidningarna anpassar oss så sakteliga. Vi upptäcker att det finns andra nyhetskällor än de sedvanliga.

De kommunala beslutande organen gör sommaruppehåll men i stället har den expanderande besöksindustrin högsäsong.

Många intressanta människor kommer hit, och har oftast tid för en pratstund. Och när vi verkligen behöver det letar vi upp politiker och beslutsfattare. Förr var de bortresta och oanträffbara, nu når vi dem med mobil och mejl.

Vår målgrupp läsarna har vanligtvis mer tid än någonsin att konsumera tidningen.

Även om ni inte hunnit ställa om tidningen till den tillfälliga sommaradressen kan ni ta del av Arbetarbladet på webbsajten eller som e-tidning, vår speciella bonus till alla trogna prenumeranter.

Vi laddar med en alert nyhetsredaktion hela sommaren, Tetha reportageladdar för oväntade nedslag i sommarlandet, vår trädgårdsguide Anna Malin Degermark lotsar oss fram i den nya folkrörelsen.

Får ni någon tid över kan ni koppla av med dagliga korsordet eller sudokun.

Och ni läsare bidrar naturligtvis med Sommarbilden. I fjol kom det in över 1 500 bilder av sommarlandets alla motiv. Vem tar bästa bilden av midsommarfirandet?

Ha en riktigt skön helg!

Annons