Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Hedin kan bli chef för Sambruk

Sandvikens förra kommunalråd Stefan Hedin är nu högaktuell för ett nytt uppdrag.
Han är en av de hetaste kandidaterna till att bli chef för Sambruk, en organisation som arbetar med att utveckla kommunala e-tjänster.
– Stefan är ett otroligt intressant namn. Men det finns fler som är aktuella, säger styrelseordföranden Olle Nilsson Sträng.

Annons

När Stefan Hedin vid årsskiftet lämnade politiken efter en lång period som Sandvikens starke man spekulerades det i att han skulle bli vd för Sandviken Energi.

Det förra kommunalrådet sökte också tjänsten – men föll i slutgallringen.

Nu har hans namn dykt upp i ett sammanhang. Nämligen inför nästa veckas tillsättning av en ny chef för Sambruk, en organisation som utvecklar kommunala tjänster som erbjuds via elektronisk kommunikation i olika former.

Sambruk ägs av 70 kommuner med totalt 3 miljoner invånare. Den administrativa basen finns i Sandviken.

I dag har Sambruk en verkställande tjänsteman som arbetar två dagar i veckan på konsultbasis. En lösning som anses ineffektiv och dyr. Därför har organisationen beslutat anställa en chef med en roll som utgör ett mellanting mellan vd och projektledare.

Annonseringen gav dock inte tillräckligt intressanta kandidater. Styrelsen har därför jobbat vidare med rekryteringen genom personliga kontakter ute i medlemskommunerna.

Stefan Hedin, tidigare styrelseordförande i Sambruk, är ett av namnen som hamnat på kandidatlistan.

– Ett otroligt intressant namn med den bakgrund och kompetens som han har. Stefan skulle kunna öppna många dörrar för oss. Framför allt är det en person som vi vet levererar, säger Olle Nilsson Sträng, styrelseordförande i Sambruk och socialdemokratiskt kommunalråd i Bollnäs kommun.

Det finns dock fler namn som är aktuella inför det beslut som ska fattas vid styrelsemötet på tisdag. Det är inte ens säkert att det bli en person som anställs på heltid. Ett alternativ är att två personer delar på uppdraget.

– Det är ett väldigt specifikt uppdrag som kräver flera olika kompetenser. Det kan bli så att vi anställer mer än en person. Men det hänger ju lite på hur de aktuella kandidaterna själva vill ha det och om de kan tänka sig att dela på jobbet, säger Olle Nilsson Sträng.

Mer läsning

Annons