Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sterling i konkurs

/

Danska lågprisflygbolaget Sterling lämnar under onsdagen in konkursansökan, meddelar företaget på sin hemsida. Ett stort antal passagerare står nu med oanvändbara biljetter, sedan bolaget ställt in alla flygavgångar.

Annons

De som beställt biljetter från Sterlings hemsida får inga pengar tillbaka av bolaget, skriver det på hemsidan.
– Det gäller också returresor varför hemresa med annat bolag måste ske på egen bekostnad.
Bland onsdagens inställda avgångar från Arlanda är en klockan 07 på morgonen till Alicante i Spanien, 07.10 till Köpenhamn, 10.15 till Malaga och 16.00 till Köpenhamn.
Bland inställda flygningar till Arlanda är en klockan 08.20 från Köpenhamn, en 15.35 från Alicante och en 16.40 från Nice.
Sterling uppmanar dem som betalat med kreditkort att vända sig till kortutgivare eller bank för eventuell återbetalning av pengar för oanvända biljetter.
De som köpt biljetter av Sterling för resa med Norwegian ombeds ta direktkontakt med det norska bolaget.
Direktionen och styrelsen skriver på Sterlings hemsida att de förgäves försökt hålla flygbolaget vid liv. De hänvisar till att resemarknaden stagnerat i takt med den tilltagande globala ekonomiska krisen.
– Sterling har genomlevt en rad omvälvningar och förändringar sedan bolaget övertogs av nya ägare våren 2005 då det slogs ihop med Maersk Air, heter det på hemsidan.
Sterling hänvisar också till de stora bränsleprishöjningarna i fjol samtidigt som bolaget expanderat vilket ”gjorde oss mer utsatta för konjunkturskiftet än vi normalt skulle varit”.
– Våren 2008 blev flygindustrin åter drabbad av stigande oljepriser och vikande efterfrågan. Det ledde till stora förluster för Sterling.
Tiotusentals svenskar har under flera årtionden rest med Sterling som grundades av den danska prästen Eilif Krogager. Han stod också bakom reseföretaget Tjäreborg. Efter Krogager har Sterling haft flera olika ägare. Flygbolaget konkursdrabbades också för 15 år sedan med rekonstruerades.

Mer läsning

Annons