Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunes favoriter

Rött, vitt och boktips från Sune denna vecka.

Annons

Sunes...


KWV Chêne 2008, Sydafrika (2013) 63 kronor.
Riktigt trevligt och användbart vin för en liten slant. Det handlar om en fatlagrad chenin blanc med inslag av tropisk frukt och tydliga, lite nötiga fataromer. Passar bra till smakrika, stekta eller grillade fiskar men klarar också en smakrik paj eller kyckling.


Redfin Shiraz Cabernet Sauvignon 2008, Australien (6832) 69 kronor.
Mörka bär, choklad och toner av buljong och lakrits hittar vi i detta smakrika, något alkoholfeta rödvin som passar bäst till årstidens smakrika kötträtter med mustig sås.


Finsmakarens handbok om ost (Cargo Int.) Cirkapris 200 kronor.
En drömbok för ostälskare. I den här ostbibeln på 600 sidor får man lära sig det mesta om detta delikata livsmedel; historia, tillverkningsmetoder, osttyper... Varje lands olika ostspecialiteter gås igenom på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Helt naturligt ges de franska och italienska ostarna störst utrymme, men även mer udda vinländers ostar presenteras, liksom våra svenska hårdostar som Svecia, Herrgårds och Västerbotten. Extra fint är att boken på ett mycket initierat sätt även tipsar om vilka drycker som passar allra bäst till respektive ostar. Helt enkelt ett måste för alla ost- och vinvänner.

Mer läsning

Annons