Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikens under imponerar inte

/

Teknikens under! Nej, just nu är jag inte särskilt imponerad av tekniken.

Annons

Här på tidningen har vi nyss bytt telefoner och i dagarna fick vi nya datorer, veckan innan dess fick vi nya program till datorerna. Nytt borde ju vara bra, eller hur?

Men i våra nya telefoner hör varken jag eller den jag pratar med vad som sägs. Dessutom är knapparna så små att jag hälften av gångerna råkar slå fel, då frågar telefonen vem jag vill mejla till... Mejla? Jag vill bara kunna ringa normalt – är det för mycket begärt? Teknikens under...

Våra gamla datorer var verkligen gamla, det tog en evighet innan datorn startade. Men den fungerade oftast som den skulle när den väl gått igång.

Den senaste tiden har dock datorerna inte fungerat som de ska. Det går till exempel inte att montera en bild utan att vårt redaktionssystem hänger sig och måste startas om.

Bilder är ganska viktiga för att en tidning ska bli till. Teknikens under...

De flesta av oss jobbar väldigt mycket med kortkommandon för att undvika musarm, gamnacke och allt vad det heter.

Kortkommandona hade dock ändrats när vi fick nya datorer, vilket ledde till att helt andra saker än det man trott plötsligt hände på skärmen. Nyskapande, visst. Men knappast bra varken för musarmen, gamnacken eller stressfaktorn. Teknikens under...

Datorbytet har också lett till att ett av våra program visas i spasmer, det är som ett stroboskop på ett disko när man kollar på sidorna som ska skickas till tryckeriet, smått irriterande. Teknikens under...

Jag ska sluta klaga nu, snart kommer allt att fungera som det ska och jag får väl lov att lära mig trycka på några andra tangenter än jag är van vid, det är inte hela världen.
Teknik kan också vara ett under.

Tänk bara att mina små tvååringar kan se och prata med sin farmor, som bor i Skåne, live via datorn. De snackar med henne och pussar på skärmen. Teknikens under!

Mer läsning

Annons