Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony har fått en "riktig" fisk

/
  • MÄSTERFISKAREN. Tony Söderblom välkänd för sina meriter i mete kan även spinnfiska med bra resultat. Tony satte med råge nytt personligt rekord och tar en klar ledning i A-fisket med den här abborren på 1,84 kilo. (C&R fisken har återutsatts)
  • BEHAGLIG KOMBINATION. Lotta Westelius vill gärna kombinera fisketuren med en skön och behaglig dag, i lördags var det en sådan fin dag och resultatet blev en fin sarv på 1,276 kilo. Fångsten placerar henne på tredje plats i den öppna klassen.

Våren börjar gå över till sommar och då händer det mycket på fiskefronten. Det är inte bara de mest entusiastiska och inbitna sportfiskarna som är i farten.

Annons

Nu börjar sommarmetarna och kategorin som vill ha behagligt väder och fina yttre förutsättningar komma igång. Sedan har vi gruppen laxfiskare som nu i dagarna äntligen fick beskedet att laxen har kommit till Älvkarleby.

Torbjörn Lindqvist, Älvkarleby, tog förra lördagen årets första blanklax som vägde fina 16,3 kilo. Under veckan har det tagits ytterligare några laxar så nu är säsongen igång.

Att det ”breda” fisket kommit igång skvallrar tabellerna i A-fisket om, vi har fått nya ledare i tre klasser.

Årets vimmafiske blev något avslaget eftersom det blev ytterst få fångster av stor vimma. De flesta vimmafiskare rapporterar att det har varit gott om fisk kring kilot men de riktigt stora klunsarna har lyst med sin frånvaro.

I dag lördag, när det är endast två dagar kvar av årets tävling, leder Fredrik Samuelsson från Sundsvall med sin fångst på 1,170 kilo. Det finns också positiva rapporter från metarna eftersom det har tagits skapliga ”bonusfiskar” när man försökt lura vimman.

Magnus Strömvall från Malmö gick bet på storvimman men kan trösta sig med en praktfull bonusfångst, nämligen en björkna på 1,10 kilo fångad i Älvkarleby 12 maj. Långresan från Skåne gav trots allt fin utdelning, Magnus tar med sin fångst ledningen i den öppna klassen av A-fisket. Vi kan tillägga att Magnus gav sig själv en mycket fin 40-årspresent den dagen, ett nytt personligt rekord.

Apropå metare har vi fått en anmälan från en annan metarkung, nämligen Tony Söderblom från Rimbo, känd i fiskarkretsar som duktig metare och med ett flertal titlar i Arbetarbladets sportfisketävling A-fisket, samtliga på mete av sarv och vimma.

– Tänkte få tyst på tjatet att jag aldrig anmäler någon ”riktig” fisk, säger Tony.

9 maj var han med kompisen Håkan till Storgösken för att försöka ta en skaplig gös eller gädda. Det blev inget av med det, gös och gädda modell större var inte alls på hugget utan det blev bara några ”småfirrar” kring två kilo.

En annan liten bit under två kilo blev i stället Tonys praktfångst och då talar vi om en abborre. Som sagt en gädda eller gös i den storleken räknas till småfisk men abborren den är stor och Tony leder nu helt plötsligt en ny klass. Om det räcker till slutseger får framtiden utvisa men han har nog fått slut på tjatet om ”riktiga” fiskar.

Bland övriga anmälningar är det flera fina sarvar från Gävlebukten som gått in på listan och det roliga är att än en gång få bekräfta att fiske inte bara utövas av grabbar/gubbar utan Jessica Mårtensson och Lotta Westelius har varit ute med metarfanatikerna Adde Holmberg och Henke Eriksson och mer eller mindre satt grabbarna på plats med sina fångster.

Lotta anmäler en sarv på 1,276 kilo och Jessicas sarv vägde 1,20 kilo. Tilläggas kan att stormetarna Adde och Henke inte varit närheten av de resultaten.

Mer läsning

Annons