Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre 19-åringar åtalas för mord

Tre unga män åtalades i dag för mord på en 26-årig man i Bollnäs. Av stämningsansökan framgår att 26-åringen utsatts för ett brutalt våld som kan jämföras med tortyr.

Annons

Två av de åtalade männen,som båda är 19 år, besökte 26-åringen den 7 september förra året i dennes bostad i Bollnäs. De misshandlade först 26-åringen genom att slå honom i huvudet med ett tillhygge. När han föll till golvet fortsatte de att slå och sparka mot hans huvud.

Under misshandeln kom, enligt åklagaren, den tredje åtalade mannen som också är 19 år in i lägenheten. Även han började sparka på den liggande och skadade 26-åringen.

Efter en stund förde de 26-åringen till badrummet där de placerade honom i badkaret. Männen fortsatte med att tejpa ihop 26-åringens fötter och händer med varandra. Samtidigt slog de offret i huvudet och på kroppen.

Männen misstänks därefter ha duschat 26-åringen med kallt vatten, växelvis ha stoppat en trasa och en strumpa i munnen på honom.

Misshandeln avslutades med att 26-åringen fick ta emot ett 30 tal knivhugg på kroppen. De dödade honom med flera hugg i halsen.

Enligt vad som har framkommit i polisens utredning har man inte kunnat visat vem av 19-åringarna som utdelat det dödande knivhugget. Åklagaren anser att alla tre är skyldiga då de tillsammans utfört den brutala misshandeln och det våld som ledde fram till mannens död.

När männen dödat 26-åringen transporterade de kroppen till ett skogsparti vid Viksjöforsåsen i Ovanåkers kommun. Där misstänks 19-åringarna ha styckat kroppen och gömt några av delarna i terrängen. Övriga delar fördes till en grillplats norr om ett industriområde i Bollnäs. Sedan männen tänt eld på kvarlevorna dumpades den brända kroppen i sjön Lill-Nien.

Bakgrunden till mordet är en ouppklarad narkotikaaffär. 26-åringen hade lockats till en av 19-åringarnas lägenhet för att där förmås att förklara varför han inte levererat narkotika till de åtalade.
- 19-åringarna ansåg att 26-åringen inte skötte sina affärer. Som hämnd utsatte de honom för våldet som var rena tortyren, säger polisens spaningsledare Sune Nordh till TT.

19-åringarna har erkänt att de misshandlat 26-åringen och knivhugget honom men nekar ändå till att ha orsakat mannens död.
- De har även erkänt att de flyttat och styckat kroppen, säger Sune Nordh.

Mer läsning

Annons