Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trög start för vimmafiskarna

/

Första veckorna av årets vimmafiske har varit lite sisådär, det har inte varit den riktiga farten med de stora fångsterna ännu.

Annons

Att ”Adde” är en expert kan vi skriva under på, ”Adde” mer eller mindre garanterade inför starten 4 april att nu är vimman här och mycket riktigt, 5 april drog han upp årets första vimma i Gavleån, inte så stor, cirka 5 hekto, men garantin höll.

Helgen kring 1 maj är av hävd den stora ”vimmahelgen” med tillresta från hela Sverige. Årets utfall gav rätt gott om fisk men merparten av fångsterna låg under kilot med några få undantag. Just nu leder Fredrik Samuelsson, Sundsvall, som 2 maj fick en vimma på 1,170 kilo i Testeboån.

Ska vi lita på experten ”Adde” så tyder mycket på att kulmen inte är nådd än. Fisket kan bjuda på fina fångster ytterligare någon vecka, själv har han provat Gavleån och där tagit en fin bit på 1,134 kilo.

Från vårt tredje stora vimmavatten, Dalälven, har det också varit trögt för vimmafolket. Men för ett par dagar sedan började rapporterna komma att en del större fisk är på gång.

Mer läsning

Annons