Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsalamaffians ledare döms för hot mot gästrikeföretagare

/

Uppsalamaffians förre ledare Stefan Eriksson döms av Uppsala tingsrätt för en rad brott. Däribland olaga hot mot en företagare med verksamhet i Gästrikland och Norduppland.

Annons

Uppsalamaffians förre ledare Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson dömdes på fredagen till 1,5 års fängelse för olaga hot, försök till utpressning och stöld. En medåtalad man dömdes till åtta månaders fängelse medan en annan fick skyddstillsyn. Fem åtalade friades helt.
Stefan Eriksson var åtalad för en rad brott, bland annat utpressning och grov misshandel, men de flesta åtalspunkterna ogillades av Uppsala tingsrätt. Däribland åtalet om grov utpressning mot den 54-årige gästrikeföretagaren. Stefan Eriksson döms däremot för olaga hot mannen i samband med en händelse på en parkering i Gävle i januari.

En medåtalad man döms för olaga hot i samband med en händelse då företagaren låg inlagd på intensivvårdsavdelningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han ska då hotat dra ur företagarens syrgasslang.
Stefan Eriksson försattes på fri fot i slutet av juni när rättegången mot honom och de andra misstänkta avslutades.

Stefan Eriksson advokat, Björn Sandin tycker att 1,5 års fängelse är för strängt och överväger att överklaga.
– Spontant känns det som att det här kan man inte acceptera, men vi måste sätta oss ner och diskutera om och hur vi ska gå vidare, säger Björn Sandin till TT.
Inte heller åklagaren Bodil Bassman var nöjd med domen.
– Det är ingen fullständig framgång för åklagarna, men inte heller något direkt misslyckande, säger hon till SR Uppland.

Mer läsning

Annons