Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En misstänkt överlämnade sig

/

En av de tre som den franska polisen pekat ut som misstänkta för attacken mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion har överlämnat sig till polisen. Tusentals poliser söker efter ytterligare två misstänkta.

Annons

Det är den yngste av de tre misstänkta för terrordådet som har överlämnat sig till polisen, uppger källor för nyhetsbyrån AFP.

Det ska enligt källan ha skett klockan 23 på kvällen, sedan 18-åringen sett sitt namn cirkulera på sociala medier. En annan källa bekräftar för AFP att mannen gripits. Gripandet ska ha skett i Charleville-Mézières, nära gränsen till Belgien, skriver Le Monde.

Polisen fortsatte sökandet efter två bröder 32 och 34 år gamla, och offentliggjorde i natt foton av de två, skriver AFP.

Tidigare under kvällen rapporterades att en av dem ska vara känd av polisen sedan tidigare och greps för cirka tio år sedan för att ha varit del av en rekryteringsgrupp till kriget i Irak. Han ska ha dömts till tre års fängelse.

Insats i Reims

Bröderna kommer från Parisområdet, medan den yngre mannen kommer från Reims. Där har polisen i natt gjort en insats. Reuters reporter på plats såg hur polisen säkrade ett flerfamiljshus, innan rättstekniker gick in i en lägenhet medan boende i huset såg på. Den franska nyhetskanalen iTele rapporterar att polisen söker efter dna-spår.

De maskerade angriparna stormade in på Charlie Hebdos redaktion på förmiddagen och öppnade eld med automatvapen under ett redaktionsmöte. Bland de tolv döda finns två poliser och fyra av Frankrikes mest kända tecknare. Elva personer skadades, fyra av dem allvarligt.

Nationell sorgedag

Charlie Hebdo är en av de tidningar som publicerat de omstridda danska profetteckningarna. Nyligen publicerade tidningen också en satirteckning på Twitter föreställande ledaren för jihadistgruppen Islamiska staten.

Tidningen utsattes 2011 för ett brandattentat och flera medarbetare har stått under polisskydd.

På torsdagen hålls en nationell sorgedag med anledning av terrordådet.

– Enighet är vårt bästa vapen, sade president François Hollande när han gav beskedet.

Runt om i Frankrikes samlades under kvällen över 100 00 människor för att protestera mot dådet, många under parollen "Jag är Charlie".

Mer läsning

Annons