Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför köper ni förorenat vatten?

/
  • Varför dricker någon detta? Borde inte tilltala någon sund gom, speciellt inte vita Castillo de Gredos Blanco som smakar förorenat vatten. Men det är det näst bäst säljande vinmärket i år. Det röda är också undermåligt men ligger på fjärde plats. Sannolikt lockar priset mer än smaken.

Vad har egentligen svensken för vinsmak?


Tämligen god att döma av mitt test av de 100 mest säljande märkena på Systemet. Men det finns några beklämmande undantag.

Annons

Det näst bäst säljande vinet är nämligen vita i enliterstetra. Hur någon frivilligt dricker det är för mig en gåta. Det är vattnigt med endast en liten skalbesk bitterhet utan någon som helst charm eller fräschör. Som avkok på cement.

i tetra är lika innehållslöst och ofräscht vilket även gäller (på 17:e plats) som har en konstlad rejält översötad smak av skämd saft.

Vem väljer detta om man gillar vin? Kanske för priset som är 52 kronor per liter.

Jolmigt syrafattiga som är storsäljare i såväl box som i tetra borde inte heller tilltala andra än masochister.

Men nu till glädjeämnena. är trots det billiga priset (3-litersbox för 168 kr) ett mycket vitalt, välgjort och fräscht vitt vin som välförtjänt ligger på sjätte plats.

Röda är en trotjänare som också ger mycket smak för pengarna i både box och flaska. Samma sak gäller röda . Överraskande gott, lättgillat och solmoget bärig är även boxen från Australien i sin senaste tappning.

, också det från Australien, är också utmärkt och snäppet bättre i flaska än i box. De röda chilenarna och lever också upp till sina försäljningspositioner.

På 75:e plats hittar vi det dyraste bland de hundra och nog det allra godaste och mest prisvärda, , en läcker ”halvamarone” för 99 kronor.

Mer läsning

Annons