Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK på rätt sida av strecket

/
  • Stor matchhjälte blev Wiktor Johannesson med hela fem mål.

SAIK vann den första av tre överlevnadsmatcher när man hemmabesegrade Haninge med 10–4 på söndagen.
Stor matchhjälte blev Wiktor Johannesson med hela fem mål.
– Skönt och få kliva fram när det gäller som mest, nu ska vi ta Salem nästa söndag så ska det här gå vägen.

Annons

Det märktes mycket väl att det var en överlevnadsmatch för de bägge lagen. Rädslan att förlora var påtagligt större än viljan att vinna i den första perioden och det blev mycket avvaktande spel där man säkrade allt man hade bakåt. SAIK lyckades dock få hål på gästerna i den sjätte minuten genom rutinerade Mathias Enholm. Haninge hann kvittera i powerplay innan hemmalaget återigen utökade i en blixtsnabb omställning där Tony Winberg mycket vackert serverade Robin Mattson till 2–1.

Till mittenrundan hade tränaren Hans Edström pratat om mer fart för att lösa upp ett bortalag som många gånger stod och väntade in SAIK. Farten fick hela laget och målen stod Viktor Johannesson för. 3–1 i powerplay och när 4–1 kom tog gästerna timeout. Det gav ingen effekt och det var hemmalaget som stod för kreativiteten. Det enda som SAIK hade svårt med den här kvällen var boxplay. Haninge gjorde mål på samtliga tre numerära överlägen.

– Jag tycker vi har kontroll på det i andra men även om vi leder klart har vi haft en tendens att ställa till det för oss i matcherna och släppa in motståndaren och det sätter sig lite i huvudet, sa Wiktor Johannesson

Han skulle bli stor matchhjälte med ytterligare tre mål i den sista perioden och nu ser han fram emot nästa helg.

– Ja vi har två matcher kvar, båda hemma. Först Salem nästa söndag och dom ska vi slå, sedan avslutar vi mot Thorengruppen. Det här fixar vi, summerade femmålsskytten.

Några delikatesser bjöds det också på mot slutet. Först måste man beundra Robin Mattson som har en sällsynt förmåga när han är i närheten av målet. Den lilla vickningen till 8–4 under armen på målvakten visar vilken sniper han är. Andreas Dahlkvist brände en straff som Wiktor var sur för att han inte fick ta men "Dala" revanscherade sig med ett läckert zorromål när han tog köksvägen till 9–4.

Nu är SAIK på rätt sida strecket eftersom Piteå samtidigt förlorade och nu har man allt i egna händer. Överlevnadsmatch nummer två nästa söndag.

Mer läsning

Annons