Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2–2 mot favoriten från Moskva – då rasade SAIK mot domaren

SAIK hämtade upp 0–2 till 2–2 mot Dynamo Moskva i lagets inledande World Cup-match – och föll sedan i straffläggningen.

Men efteråt kom allt att handla om den finländske domaren Kaj Wallén.

– Katastrof. Han dömde helt horribelt, tyckte ett irriterat nyförvärv, Christoffer Edlund.

Annons

Det var främst i den andra halvleken domare Wallén kom att dra till sig uppmärksamheten. Detta efter att i första halvlek komiskt nog blåst för periodvila när Daniel Mossberg var helt fri.

– Det är katastrof. Jag har aldrig varit med om något liknande, sa skyttekungen Christoffer Edlund efter matchen och var märkbart irriterad.

Och han fick medhåll från tränare Ola Grönberg, som kom gormandes in till spelargången och bokstavligen skrek ut sina åsikter om rättskiparen.

Men det var främst Edlund själv som fick känna på den finländske domarens avvinkningar. I den andra halvleken rann nyförvärvet från Vetlanda i genom Dynamoförsvaret – men blev, efter att reprisen visats, felaktigt bortblåst för offside. Och även efter publikens stora missnöje.

– Jag förstår inte vad han hittar den? Det är horribelt. Men han är ju VM-domare och brukar vara okej.

Edlunds frustration syntes dessutom tydligt på planen.

– Man måste ju få reagera. När han dömer så här måste man äta något lugnande för att inte kunna visa sitt missnöje.

Själva matchen blev en tempofattig tillställning. I första halvlek åkte lagen åkte mest och kände på varandra, men de ryska gästerna var effektivare i avsluten och gick till pausvila med en 2–0-ledning.

– Båda lagen hade nog för stor respekt för varandra. Men sedan, i andra halvlek, tycker jag att vi är det klart bättre laget, sa Edlund.

Och det stämde. SAIK lyfte sig – trots att man straffades hårt av domare Wallén. Edlund själv fixade reduceringen på straff efter 39 minuter. Sedan var han nära igen, men blev – just det – avvinkad för offside. Och ett tre minuter långt spelavbrott var ett faktum när SAIK-spelarna diskuterade med domaren.

– Det här var bland det värsta jag varit med om, suckade Edlund.

Men det kunde tydligen också fungera som tändvätska...

När spelet sedan återupptogs dröjde det inte länge förrän Daniel "Zeke" Eriksson dundrade in kvitteringen från vänsterkanten. 2–2 stod sig även matchen ut.

– Jag hoppas att vi får möta Dynamo i semifinal, sa Edlund, som sedan fick se sitt lag förlora i det straffavgörandet som om möjligt kan komma att skilja lagen åt vid samma poäng när gruppspelet är färdigspelat.

Han fanns även själv med bland straffmissarna.

– Jag brukar sätta mina straffar och minns inte senast jag missade, flinade han – trots allt.

Mer läsning

Annons