Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

605! Nu är du alla tiders målskytt, ”Murren”

Undra om han visste vad han startade den där säsongspremiären hösten 1993?
– Nja, när jag gjorde mitt första SAIK-mål i premiären mot Katrineholm kunde jag aldrig drömma om att stå här drygt 15 år senare och slagit ”Knatten” Olssons målrekord, säger Magnus Muhrén.
Men 604 mål senare är det ett faktum. Hans sjätte mål i matchen när Örebro förnedrades med 16–3 i går kommer för alltid att vara SAIK-historia.

Annons

– En snygg hörnvariant som gick hem och det var faktiskt något väldigt speciellt när jag såg bollen gå in. Det kändes lite extra här inne, säger ”Murren” och pekar på hjärtat.

Det krävdes sex fullträffar innan matchen i går för att passera ”Knatten” Olssons legendariska 604 mål för SAIK. Det visste Muhrén...

– Ja, det är klart. Det har ju varit väldigt mycket snack - och det startade ju redan innan säsongen – när jag var så nära. För varje mål och varje match som gått har jag dessutom hela tiden blivit påmind. Nu känns det som en lättnad och jag är faktiskt jäkligt stolt över rekordet.

Fem spelmål, det enare snyggare än det andra, och så hörnvarianten fem minuter före slutet gör att Magnus har ett rekord som han dessutom kommer att putsa till i stort varje match framöver.

– Jag räknar väl med spela några år till så det borde väl bli några till. Men nu slipper jag i alla fall jaga det här vilket jag måste erkänna har varit fallet på slutet. Nu kan jag lägga det åt sidan och bara koncentrera mig på själva spelet.

Men länge såg det ut som om den 2 januari 2009 inte var en dag upplagt att slå rekord. Det tog 36 minuter och en 6–0-ledning för SAIK innan vi ens såg till nummer 13 på isen. Han hade inte varit inbladad i ett ende futtigt mål av det halvdussin som hemmalaget gjort.

– Nej, det kändes ett tag som om det bara skulle studsa fel för mig. Men så fick jag göra det där första och fick en bättre känsla. Men jag var egentligen nöjd med det första jubileumet...

Muhréns första fullträff betydde 7–0 och var inte ett dugg viktigt för matchen – men ändå en passerad milstolpe då det var nummer 600 i SAIK-karriären.

Men det skulle komma mera. SAIK-stjärnan gjorde målen i klump mot ett mer än lovligt uselt Örebro. Tre mål sista kvarten av första halvlek och tre nya mål i slutet av andra halvlek och Muhrén fick de där välförtjänta stående ovationerna av de drygt 1 000 åskådarna som letat sig till Jernvallen den här rekordkvällen.

Men ett rekord blev de ändå blåste på när Örebro gjorde 16–3 i slutet. Det tidigare målrekordet för SAIK var 14–0 mot Broberg 2001. Det får i alla fall stå kvar ett tag till...

– Men med det här lovande laget finns mer att ge i framtiden – vilka löften vi har. Titta bara på den där killen. Jag är precis dubbelt så gammal som han – 17 år och vilket löfte, säger Muhrén och pekar på Simon Jansson i en hörna av omklädningsrummet.

Vi håller med. Vilken annan kväll som helst hade hans tre supersnygga mål räckt till både ett snack, bild och rubrik. Men Simons tid kommer - det är hans debutsäsong i SAIK.

Men den här kvällen var Magnus Muhréns. Rekordmannen...

 

Mer läsning

Annons